Adios, Stortinget!

På mandag var det sommeravslutning for alle regjeringspartiene. Terje Breivik i Venstre spilte gitar, Geir Toskedal i Krf spilte piano og Maria fra Høyre steppet inn som vokalist på få timers varsel. Det var visst en heidundrende opptreden, og en stor snakkis i heisen. Jeg lå strekk ut hjemme, med bihulebetennelse. Jeg lå faktisk i to døgn, uten å se på verken ipad, tv, eller telefon. Kroppen var totalt utladet, selv om hodet ville ha med seg siste innspurt.

Jeg møtte en kollega i heisen her om dagen. Hun hadde gått tidlig hjem fra feiringen, som så mange andre. «Jeg er rett og slett så trøtt», sa hun. Vi andre som sto i heisen nikket megetsigende og ba stille inni oss om at fredagen snart måtte komme. Vi er alle rimelig slitne nå.

For det er strie tak de siste ukene for sommeren. Det er forslag som skal debatteres, saker som skal avsluttes og mailbokser som skal tømmes. Som politiker går man med konstant dårlig samvittighet for at man aldri strekker helt til. Det er alltid mailer man ikke får besvart. Saker man skulle ha lest mer om. Personer man skulle snakket med. Heldigvis har vi lange kvelder, hvor vi søker å komme ajour. Voteringer rundt midnatt gjør at man blir stive i blikket. De siste to dagene har jeg lukket øynene under votering og kjent på følelsen av at nå sovner jeg. Tett som ei potte i systemet. Takk og pris for nesespray med menthol!

I morgen er siste offisielle dag på Stortinget, men jeg skal til Vadsø. Finnmark Høyre kaller, og jeg skal snakke om valgkamp og sosiale medier. Har hørt rykter om at sommerfestene i Finnmark er knall, så tar det som et godt plaster på såret. Endelig sommeravslutning.

Tar meg deretter en uke til med litt jobbing, før jeg logger helt av. I hele juli, faktisk.

Klok av skade fra fjoråret, skal jeg nå ta meg helt fri. Jeg risikerer ikke å være helt utkjørt når høsten kommer. Vi har tross alt et valg vi skal vinne, og nå vet jeg at det ikke er noe som heter lang stortingsferie. Det kalles møtefri, og betyr bare at det ikke er møter i Stortinget. Det er det som regel ikke på mandager eller fredager heller. Jeg ligger ikke hjemme på sofaen av den grunn.

Ønsker alle en strålende sommer, og håper dere tar dere en velfortjent ferie!
Det har vi søren meg fortjent. Ja, vi trenger det faktisk. Stortingspolitiker, eller ikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.