Et hundeliv!

Vi har fått oss hund, og hunden skal hete Bruno. Vårt nye familiemedlem er elsket av hele familien, og han har brakt både turglede og harmoni inn i hjemmet. Jeg snakket med Rune på telefonen en måned etter at det nye «barnet» hadde ankommet, og beskjeden var tydelig: «Det er fantastisk kjekt med hund. Og for å være helt ærlig, jeg tror nesten ikke jeg hadde klart meg uten nå. Det er så mye kjærlighet i den hunden».

Jeg har altså blitt erstattet av en hund.

Det kunne strengt tatt vært verre, så jeg deler så absolutt gleden med resten av familien. Det er kjekt med en ekstra turkompis, som alltid vil ut, uansett. For jeg er opptatt av folkehelse, bevegelse, og det å komme seg ut i frisk luft, men det er ikke alltid kabalen går opp.

La meg fortelle om gårsdagen.

Dagen startet med å møte elever fra Øygard skole, som hadde vunnet fylkesfinalen i klassequizen. Jeg snakket om Stortingets oppgaver, friheten vi hadde, og fortalte at slike som meg ikke var så presset i hverdagen med tanke på å stille opp i Politisk kvarter, Dagsnytt 18, og alle de andre foraene politikerne skal være på. Mens jeg snakket så jeg at telefonen ringte flere ganger fra ukjent nummer. Jeg var helt sikker på at jeg ikke skulle være andre steder, så pulsen var lav. Det var helt til jeg så meldingen og koblet Norsk industri. Det hadde vært snakk om et møte, men det hadde jeg aldri fått inn i kalenderen. Det møtet foregikk nå!

Plutselig ble jeg en «viktig» politiker. Jeg hastet meg inn i en taxi og ankom to politiske kvarter for sent. Jeg innledet med at det ikke bare er reiseregninger som kan være vanskelig å holde styr på, men også kalenderen. Alltid flaut å komme for sent til et møte. Strategien var å ta det med godt humør. Flaksen var at jeg kunne stille, og at jeg ikke var på andre siden av landet. Det hadde vært flauere.
På vei til neste avtale kom jeg på at jeg skulle på helseundersøkelse. Smoothie-flasken jeg kjøpte kvelden før var ikke drukket opp, den var ikke kokt, og den var heller ikke full av urin. Jeg hastet derfor innom et apotek, kjøpte et urinprøveglass og var ferdig urinert fem minutter før neste avtale.

Det var lunsj med Line Spiten, som er ny kandidat for Kongsberg Høyre. En av mange nye strålende Høyre-kvinner, som tar kontakt og ønsker å jobbe for et bedre samfunn. Man blir glad av sånt.

Etter hyggelig lunsj var det av gårde til bedriftshelsetjenesten. Blodtrykket var visst høyt. Det trengtes flere målinger. Mellom tiden hos sykepleieren og legen hadde jeg litt tid for meg selv. Den brukte jeg til å google høyt blodtrykk, røyking, overvekt, fet mat, alder. Var jeg virkelig der? Tiltakene begynte å svirre i hodet mitt.
«Jeg pleier å undersøke brystene», hørte jeg plutselig. «Men bare dersom du vil». Så har man også gjort dette. «Jeg nærmer meg vel kanskje alderen for å sjekke dette», sa jeg spørrende. «Det er vanligvis ikke før man blir 50», var svaret. Jeg følte meg gammel. Jeg kjente formelig at eggstokkene skrumpet inni meg. Takk og pris for at vi har fått oss hund, det er så mye kjærlighet i den.

Hos legen snakket vi om folkehelse, trappegåing, kosthold og søvn. Jeg anser meg selv som relativt aktiv, og kunne stolt fortelle at jeg både trente og gikk konsekvent i trapper. Når det var snakk om grønnsaker og farger på tallerkenen var det hakket verre, nok fisk, D-vitamin og grønnsaker? Ikke helt der. «Men tilskudd tar du vel»? «Ikke det heller? Det kan nok være lurt», sa legen. Jeg har definitivt en vei å gå med tanke på kosthold i hverdagen. Knekkebrød, ost og byggrynslunsj duger ikke for en som skal holde ut med lange dager.

Tiltak ble selvsagt iverksatt umiddelbart.

Nå er lyset på telefon og nettbrett innstilt på nattmodus om kvelden. Det blå lyset stimulerer visst hormonene og gjør meg mer våken, når jeg egentlig skal ligge på lading og sove. Dette vet jeg egentlig, elementær lære på psykologi grunnfag. Neste skritt er å prøve å tømme hodet når det nærmer seg kveld, slik at jeg slipper å våkne tidlig, for å prosessere alt som kverner rundt. Jeg googlet meditasjon om kvelden, og tenkte på om jeg skulle finne et kurs. Det får bli etter påske.

Jeg avsluttet kvelden etter legens anbefaling, med hjemmelaget wok, full av grønnsaker, mens jeg så noen episoder av Game of Thrones. Må være oppdatert til ny sesong slippes. Det var selvfølgelig uten blålys på skjermen. Våknet allikevel tidlig i dag, mon tro om meditasjon kan hjelpe? Får google videre i påskeferien.

PS: blodtrykket normaliserte seg i løpet av helseundersøkelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.