I morgen er det valgdag..

Så i dag er det på sin plass med en stor takk til alle dere som er i familiene til oss partimennesker. Uten dere og deres tålmodighet hadde vi ikke klart å drive valgkamp. Rune, du har vært helt enestående, som vanlig. Tusen takk! Du gjør dette mulig, og jeg satser på å gi litt tilbake i løpet av årene som kommer. Til det braker løs med neste valgkamp i 2021. Den tid, det strev.

I år har jeg vært med på min tredje lokalvalgkamp, men har for første gang ikke stått på listen. Jeg husker enda hvor nervøs jeg var første gang jeg stilte i 2011. Jeg var livredd for å stå på stand, jeg hatet dørbank og jeg var helt sikker på at jeg kom til å få en haug med vanskelige spørsmål når jeg møtte folk. I løpet av valgkampen ble jeg gradvis varmere i trøya, og det var herlig å omgås andre som var i samme situasjon som meg. Jeg innså også raskt at alt jeg var så redd for ikke var så galt allikevel. Ja, det var faktisk gøy også. Det gav rett og slett mersmak.

Dette året er også mitt første lokalvalg hvor jeg er stortingsrepresentant. Det har ført med seg at jeg har fått reise rundt til andre lokale lag og foreninger. Jeg har møtt gamle kjente og nye politiske spirer, i alle aldre. Man blir varm om hjertet og optimistisk for fremtiden når man ser hvor mange som engasjerer seg for lokalsamfunnet. De har allerede brukt timer av sitt liv på den lokale dugnaden, og de aller fleste har et ønske om at det skal bli langt flere, etter morgendagen.

De gjør dette for at de tror det har noe å si hvem som er med og styrer. De har stått på for at de vil ha noe å si i, og om, beslutningene som tas. De har jobbet morgen, middag og kveld, fordi de tror på Høyres politikk. Jeg er stolt over å være en del av dette laget, og jeg er stolt over å representere Høyre.

Høyre er partiet som har gått til lokalvalg for mer kunnskap i skolen, kvalitet og valgfrihet i omsorgen, ren luft og JA-kommuner som bidrar til å skape trygge jobber. Høyres politikk bygger på prinsippet om frihet under ansvar. Denne friheten inspirerer mennesker til å strekke seg lenger, og utløser skaperkraft i samfunnet.

Høyre er partiet for deg som ser muligheter for alle.

Høyre har nå gått til valg på å skape en åpen og tilgjengelig kommune for hele befolkningen. Kommuner der innbyggerne skal kunne velge mellom ulike tjenester av høy kvalitet. Konkurranse og samspill mellom ulike aktører sikrer både høyest mulig kvalitet på tjenestene og valgfrihet til innbyggerne. Det offentlige kan ikke ha monopol på offentlige tjenester. Da mister vi verdifull innovasjon og nyskaping, og tilbudet blir dårligere.

Det bekymrer meg at venstresiden har brukt ideologi og prinsipper som begrunnelse i denne debatten, og ikke har snakket om kvalitet i tjenestene. Debatten kan føre til at enkeltindivider ikke tar sjansen på å skape arbeidsplasser, når trusler om rekommunalisering lurer i bakgrunnene.

Fremtidens velferdssamfunn er avhengige av et godt samspill mellom offentlige, ideelle og private aktører. Da må vi sette kvalitet og tjenestetilbud foran ideologi og prinsipper. For vi har arvet et samfunn preget av tillit, åpenhet og små forskjeller, med høy verdiskaping og velutbygde velferdsordninger. Da er det vår plikt å ivareta og videreutvikle dette for fremtidige generasjoner.

Jeg mener at Høyre har de beste løsningene for et bærekraftig velferdssamfunn, med plass for alle.
Jeg gleder meg nå til å samarbeide videre med alle de blide menneskene jeg har drevet valgkamp med de siste månedene. Dere har virkelig stått på, imponert og inspirert til videre arbeid. Det er ikke ubetydelige mengder planleggingstimer, møter, lapperører, bollepakkinger, solkremer, buttons og kaffekopper som har passert gjennom dagene. I morgen krysser jeg fingrene for at det blir full uttelling, og at flest mulig av dere blir med videre. Husk, det er alltid plass til blide og engasjerte Høyre-folk, både i og utenfor kommunestyrene.

Takk for alle flotte øyeblikk gjennom valgkampen. Jeg har virkelig kost meg gjennom alle dørbanker, morgenaksjoner og stander. Ja, jeg har faktisk begynt å like dørbank.

Husk, det er lov å stemme Høyre i morgen.

Da får dere politikere som ser fremover og finner gode løsninger.

Godt valg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.